Beste Fitness Toegankelijk Voor Iedereen Maastricht – Broekhem


30 Minuten Training Maastricht

Het wordt steeds populairder, 30 minuten training. Het is niet meer een plek waar jij enkel jongeren en bodybuilders ziet rond lopen. Stuk voor stuk verschillende leeftijdsgroepen kom jij er tegen. Ouderen die hun lichamelijke conditie willen behouden. Maar ook sporters zoals hockeyers en voetballers. Maar wat is de oorzaak hiervan?

Onze gezondheid wordt steeds belangrijker. Mensen willen gezonder zijn. Zeker in deze tijd, waar fastfood steeds dichterbij komt. Waar voorheen in een dorp vrijwel tot geen fastfoodketen te vinden was, zie jij de McDonalds vestigingen, snackbars en Turkse-eetketens uit de grond gestampt worden.

Wij Nederlanders gaan regelmatig meer Amerikaanser leven. Steeds meer mensen met obesitas zie je over straat lopen. Deze mensen krijgen momenteel steeds meer hulp van sportscholen. Tevens op televisie zie je verschillende programma’s over afvallen zoals Obese.
Sportscholen hebben dit opgepakt en zijn hun doelgroep gaan uitbreiden. Niet afzonderlijk meer de jongeren die een mooi lichaam willen hebben of de bodybuilders maken deel uit van deze doelgroep. Tevens de ouderen en mensen met overgewicht behoren tegenwoordig tot de doelgroep van een sportschool.

Zo zijn sportscholen meerdere programma’s en groepslessen gaan opstellen om juist de nieuwe doelgroepen de sportschool in te krijgen en hun te helpen. Er is veel meer personeel gekomen die ieder als personalcoach fungeren. Zij stellen samen met u een sportschema op hoe jij jouw doelstelling kan behalen.
Deze schema’s zijn niet meer gericht op domme kracht, zoals vroeger het beeld was in een sportschool, maar op hartslagen en doorzettingsvermogen.

Het hartslag is onder andere een belangrijk onderdeel voor iemand die wilt afvallen. Er zijn namelijk 4 andere verbrandingsmethodes die het lichaam kent. Iedere verbrandingsmethode heeft zijn hartslagregio en zijn functie voor lichamelijke verbeteringen. De suikerverbranding is onder andere van belang voor afvallen. Suiker is een onderdeel van vet. En juist door deze verbrandingsmethode gebruikt je lijf suiker als brandstof.
Topsporters zijn bijvoorbeeld vooral bezig met hun anaerobe drempel te herstellen.
Als je deze drempel overschrijdt gaat jouw lichaam melkzuren aanmaken, waardoor je dus verzuring krijgt en je lijf zwaarder voelt. Topsporters proberen deze drempel te verleggen, zodat ze langer zware fysieke prestatie kunnen leveren zonder verzuring.
Niemand hoeft zich langer te schamen om in de sportschool te staan. Er is niemand die op jouw neerkijkt om jou prestaties. Voorheen kwam je er om te beulen en zoveel mogelijk gewicht te gebruiken gedurende je oefeningen. Nee, nu is je doelstelling belangrijker. Daarnaast, je gaat voor je zelf naar de sportschool met een doelstelling. Niet om al die andere een plezier te doen.

Sportscholen zijn veranderd om iedereen te kunnen helpen. Mensen komen met elkaar naar de sportschool, leren van mekaar en leren andere mensen kennen. De sportschool is veranderd van een zaaltje met allemaal individuen naar een soort van sportvereniging.