Beste Keus Iedereen Welkom In De Sportschool Lanaken – Smeermaas


30 Minuten Training Lanaken

Het wordt steeds populairder, 30 minuten training. Het is niet langer een plek waar je enkel jongeren en bodybuilders ziet rond lopen. Allemaal verschillende leeftijdsgroepen kom jij daar tegen. Ouderen die hun lichamelijke conditie willen behouden. Echter ook sporters onder andere hockeyers en voetballers. Maar wat is de aanleiding hiervan?

Onze gezondheid wordt steeds belangrijker. Mensen willen gezonder zijn. Juist in deze tijd, waar fastfood steeds dichterbij komt. Waar vroeger in een dorp bijna tot geen fastfoodketen te vinden was, zie jij de McDonalds vestigingen, snackbars en Turkse-eetketens uit de grond gestampt worden.

Wij Nederlanders gaan steeds meer Amerikaanser leven en werken. Veel meer mensen met obesitas zie je over straat lopen. Deze mensen krijgen tegenwoordig steeds meer hulp van sportscholen. Tevens op televisie zie je meerdere programma’s over afvallen zoals Obese.
Sportscholen hebben dit opgepakt en zijn hun doelgroep gaan uitbreiden. Niet afzonderlijk meer de jongeren die een prachtig lichaam willen hebben of de bodybuilders maken deel uit van deze doelgroep. Ook de ouderen en mensen met obesitas behoren momenteel tot de doelgroep van een sportschool.

Zo zijn sportscholen meerdere programma’s en groepslessen gaan opstellen om juist de nieuwe doelgroepen de sportschool in te krijgen en hun te helpen. Er is meer personeel gekomen die allemaal als personalcoach fungeren. Zij stellen samen met u een sportschema op hoe jij jouw doelstelling kan behalen.
Deze schema’s zijn niet meer gericht op domme kracht, zoals vroeger het beeld was in een sportschool, maar op hartslagen en doorzettingsvermogen.

Het hartslag is onder andere een belangrijk onderdeel voor iemand die wilt afvallen. Er zijn tenslotte 4 verschillende verbrandingsmethodes die het lijf kent. Elke verbrandingsmethode heeft zijn hartslagregio en zijn functie voor lichamelijke verbeteringen. De suikerverbranding is bijvoorbeeld van belang voor afvallen. Suiker is een onderdeel van vet. En juist door deze verbrandingsmethode gebruikt je lichaam suiker als brandstof.
Topsporters zijn bijvoorbeeld in de eerste plaats bezig met hun anaerobe drempel te herstellen.
Als je deze drempel overschrijdt gaat uw lijf melkzuren aanmaken, waardoor je dus verzuring krijgt en je lijf zwaarder voelt. Topsporters proberen deze drempel te verleggen, zodat ze langer zware fysieke prestatie kunnen leveren zonder verzuring.
Niemand hoeft zich meer te schamen om in de sportschool te staan. Er is niemand die op jouw neerkijkt om jou prestaties. Vroeger kwam je er om te beulen en zoveel mogelijk gewicht te benutten gedurende je oefeningen. Nee, momenteel is je doelstelling belangrijker. Daarnaast, je gaat voor je zelf naar de sportschool met een doelstelling. Niet om andere een plezier te doen.

Sportscholen zijn veranderd om iedereen te kunnen ondersteunen. Mensen komen met elkaar naar de sportschool, leren van elkaar en leren andere mensen kennen. De sportschool is veranderd van een zaaltje met allemaal individuen naar een soort van sportvereniging.