Beste Keus Sportscholen, Nederland’s Nieuwe Sportvereniging Briegden – Sibbe


30 Minuten Training Briegden

Het wordt steeds populairder, 30 minuten training. Het is niet meer een plek waar je alleen jongeren en bodybuilders ziet rond lopen. Stuk voor stuk verschillende leeftijdsgroepen kom jij er tegen. Ouderen die hun lichamelijke conditie willen behouden. Echter ook sporters onder andere hockeyers en voetballers. Maar wat is de aanleiding hiervan?

Onze gezondheid wordt steeds belangrijker. Mensen willen gezonder zijn. Juist in deze tijd, waar fastfood steeds dichterbij komt. Waar voorheen in een dorp vrijwel tot geen fastfoodketen te vinden was, zie je de McDonalds vestigingen, snackbars en Turkse-eetketens uit de grond gestampt worden.

Wij Nederlanders gaan regelmatig meer Amerikaanser leven. Veel meer mensen met obesitas zie je over straat lopen. Deze mensen krijgen nu steeds meer hulp van sportscholen. Tevens op televisie zie je meerdere programma’s over afvallen zoals Obese.
Sportscholen hebben dit opgepakt en zijn hun doelgroep gaan uitbreiden. Niet afzonderlijk meer de jongeren die een prachtig lijf willen hebben of de bodybuilders maken deel uit van deze doelgroep. Tevens de ouderen en mensen met overgewicht behoren tegenwoordig tot de doelgroep van een sportschool.

Zo zijn sportscholen meerdere programma’s en groepslessen gaan opstellen om juist de nieuwe doelgroepen de sportschool in te krijgen en hen te helpen. Er is veel meer personeel gekomen die ieder als personalcoach fungeren. Zij stellen samen met jou een sportschema op waarmee jij jouw doelstelling kan behalen.
Deze schema’s zijn niet meer gericht op domme kracht, zoals vroeger het beeld was in een sportschool, maar op hartslagen en doorzettingsvermogen.

Het hartslag is onder andere een belangrijk onderdeel voor iemand die wilt afvallen. Er zijn immers 4 andere verbrandingsmethodes die het lichaam kent. Iedere verbrandingsmethode heeft zijn hartslagregio en zijn functie voor lichamelijke verbeteringen. De suikerverbranding is bijvoorbeeld van belang voor afvallen. Suiker is een onderdeel van vet. En juist door deze verbrandingsmethode gebruikt je lijf suiker als brandstof.
Topsporters zijn bijvoorbeeld vooral bezig met hun anaerobe drempel te herstellen.
Als jij deze drempel overschrijdt gaat je lichaam melkzuren aanmaken, waardoor je dus verzuring krijgt en je lichaam zwaarder voelt. Topsporters proberen deze drempel te verleggen, zodat ze langer zware fysieke prestatie kunnen leveren zonder verzuring.
Niemand hoeft zich langer te schamen om in de sportschool te staan. Er is niemand die op jouw neerkijkt om jou prestaties. Voorheen kwam je er om te beulen en zoveel mogelijk gewicht te benutten gedurende je oefeningen. Nee, momenteel is je doelstelling belangrijker. Daarnaast, je gaat voor je zelf naar de sportschool met een doelstelling. Niet om al die andere een plezier te doen.

Sportscholen zijn veranderd om iedereen te kunnen ondersteunen. Mensen komen met elkaar naar de sportschool, leren van mekaar en leren andere mensen kennen. De sportschool is veranderd van een zaaltje met allemaal individuen naar een soort van sportvereniging.