Goede Keus Fitness Concept Is Vernieuwd Rekem – Oud-Valkenburg


30 Minuten Training Rekem

Het wordt steeds populairder, 30 minuten training. Het is niet meer een plek waar je enkel jongeren en bodybuilders ziet rond lopen. Allemaal verschillende leeftijdsgroepen kom jij daar tegen. Ouderen die hun lichamelijke conditie willen behouden. Maar ook sporters onder andere hockeyers en voetballers. Maar wat is de aanleiding hiervan?

Onze gezondheid wordt steeds belangrijker. Mensen willen gezonder zijn. Juist in deze tijd, waar fastfood steeds dichterbij komt. Waar vroeger in een dorp bijna tot geen fastfoodketen te vinden was, zie je de McDonalds vestigingen, snackbars en Turkse-eetketens uit de grond gestampt worden.

Wij Nederlanders gaan regelmatig meer Amerikaanser leven en werken. Veel meer mensen met obesitas zie je over straat lopen. Deze mensen krijgen momenteel steeds meer hulp van sportscholen. Tevens op televisie zie je meerdere programma’s over afvallen zoals Obese.
Sportscholen hebben dit opgepakt en zijn hun doelgroep gaan uitbreiden. Niet afzonderlijk meer de jongeren die een prachtig lijf willen hebben of de bodybuilders maken deel uit van deze doelgroep. Bovendien de ouderen en mensen met obesitas behoren momenteel tot de doelgroep van een sportschool.

Zo zijn sportscholen meerdere programma’s en groepslessen gaan opstellen om juist de nieuwe doelgroepen de sportschool in te krijgen en hun te assisteren. Er is meer personeel gekomen die ieder als personalcoach fungeren. Zij stellen samen met u een sportschema op waarmee jij jouw doelstelling kan behalen.
Deze schema’s zijn niet langer gericht op domme kracht, zoals vroeger het beeld was in een sportschool, maar op hartslagen en doorzettingsvermogen.

Het hartslag is bijvoorbeeld een belangrijk onderdeel voor iemand die wilt afvallen. Er zijn namelijk 4 verschillende verbrandingsmethodes die het lijf kent. Iedere verbrandingsmethode heeft zijn hartslagregio en zijn functie voor lichamelijke verbeteringen. De suikerverbranding is bijvoorbeeld van belang voor afvallen. Suiker is een onderdeel van vet. En juist door deze verbrandingsmethode gebruikt je lijf suiker als brandstof.
Topsporters zijn onder andere in de eerste plaats bezig met hun anaerobe drempel te herstellen.
Als u deze drempel overschrijdt gaat uw lichaam melkzuren aanmaken, waardoor je dus verzuring krijgt en je lichaam zwaarder voelt. Topsporters proberen deze drempel te verleggen, zodat ze langer zware fysieke prestatie kunnen verstrekken zonder verzuring.
Niemand hoeft zich langer te schamen om in de sportschool te staan. Er is niemand die op jouw neerkijkt om jou prestaties. Vroeger kwam je er om te beulen en zoveel mogelijk kilo te gebruiken gedurende je oefeningen. Nee, tegenwoordig is je doelstelling belangrijker. Daarnaast, je gaat voor je zelf naar de sportschool met een doelstelling. Niet om andere een plezier te doen.

Sportscholen zijn veranderd om iedereen te kunnen helpen. Mensen komen met elkaar naar de sportschool, leren van mekaar en leren meerdere mensen kennen. De sportschool is veranderd van een zaaltje met allemaal individuen naar een soort van sportvereniging.